Gratinerte appelsiner

Oppskriften er hentet fra Eyvind Hellstrøm

4 store appelsiner
2 dl vaniljekrem
2 ss appelsinmarmelade
1 dl fløte, piskes
sitruslikør (Cointreau, Grand Marnier eller Mandarine Napoleon)
sukker
2 ss pistasienøtter, grovhakket
eventuelt syltet kumquat

Filodeig og honning. Dette kan med fordel sløyfes.

Skjær skallet av appelsinene, alt det hvite skal bort. Bruk en skarp kniv og skjær ut filetene mellom de hvite hinnene. Fordel filetene i dype tallerkener.

Bland vaniljekrem, appelsinmarmelade og pisket krem. Smak til appelsinkremen med sitruslikør. Dekk filetene med kremen, dryss over sukker og karamelliser under grill.

Pynt med pistasienøtter og syltet kumquat.

Filokrisp til pynt: Pensle et lag filodeig med honning. Legg på en nytt lag filodeig og pensle en gang til. Stek i ovn ved 190 grader til filokrispen er gylne.

Kommentarer

Populære innlegg