Grillspyd, spiralpotet og mangosalat
Du trenger til 3 grillspyd:
300 g mørbradbiff
2 stk chorizopølse (Jacobs utvalgte)
1 paprika
noen småløk
Marinade til kjøttet:
1 dl balsamico eddik
1/2 dl soyasaus
1 ss honning
1 ts Worchestershire sauce
2 ss olivenolje
1 ts kværnet pepper
Bland alt til marinaden. Skjær kjøttet i passende biter. Ha kjøtt og marinade i plastpose og la det ligge i kjøleskapet natten over. Vend på posen av og til. Ta frem 1 - 2 timer før du skal lage istand maten.
Skjær hver småløk i to. Træ kjøtt, pølsebiter, paprikabiter og løk på trespydene. Dryss litt salt på.
Grilles i 5 - 8 min under grillen i ovnen på ca 250 grader. Snu spydene etter halve tiden.
Mangosalat til 2 - 3 personer:
1 liten mango
1 avocado
1 neve frisk koriander
1 rød chili
Saften av 1/2 lime
2 ss olivenolje
Skrell og del opp mangoen i små biter. Skrell og del avocadoen i biter. Finhakk chilien. Hakk korianderbladene. Bland alt, hell over saften av en halv lime og olivenoljen.
Spiralpoteter (fremgangsmåte finner du på TipHero):
Beregn en middels stor potet pr person.
Smeltet smør til pensling
salt, pepper og rosmarin eller timian
Litt revet parmesan
Trespyd
Trespydene legges i bløtt i vann i 10 min. Tre spydet på poteten og skjær inn mot spydet mens du dreier poteten rundt. Sørg for at det blir fine, tynne skiver.
Pensle potetene med smør og dryss på krydder. Legg spydene på tvers av et ildfast fat slik at potetspydene henger på kantene.
Stekes i 20 - 30 min. ved 200 grader.
Ta de ut av ovnen og dryss på revet parmesan.
Kommentarer
Legg inn en kommentar