Urtemarinert laks

Oppskriften er hentet fra http://www.salma.no/oppskrifter/urtemarinert-laks-med-rodbetkompott/ og er egentlig beregnet som hovedrett, men vi tok noen mindre stykker fisk, ca 100 g pr posjon og gjorde den til en forrett.

Til  7 som forrett trenger du:
700 g Salma laks
1 ss gressløk
1 ss kapers
1 ss chili
1 ss fersk ingefær
1 ss timian, frisk
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
1 ts salt
1/4 ts nykværnet pepper
Finhakk gressløk, kapers, ingefær, chili og timian. Bland alt sammen med salt, nykvernet pepper og sitronsaften og oljen. Fordel marinaden over Salmabitene og legg i ildfast form. Stek fisken i ca 6 - 8 min. Tiden vil variere ut ifra størrelsen på stykkene. La den hvile noen minutter før servering, gjerne under lokk. Server med rødbetkompott.

Rødbetkompott:
1 rødbet, 2 sjalottløk, smør til steking.
Skjær rødbetene i små biter og stek sammen med finhakket sjalottløk. Pynt med timian.

Kommentarer

Populære innlegg