Makron med hvit sjokolademousse

Oppskriften er hentet fra Mat fra Norge nr 2 2006
Egentlig skulle det vært multer, men det fikk vi ikke tak i da retten skulle lages. Vi brukte vaniljeis som tilbehør og pyntet med mandariner. Vi var 7 damer som spiste desserten, og den kunne med fordel halveres. Her er full versjon:

180 g mandelmel
195 g melis
70 g eggehviter

Marengs: 75 g eggehviter, 180 g sukker, litt vann

Start med marengsen. Kok opp sukkeret med litt vann til 121 grader.  Pisk eggehviter mens du sper i sukkeret til marengsen blir avkjølt og stiv.
Bland sammen mandelmel, melis og eggehviter. Vend så marengsen forsiktig inn i mandelblandingen (begynn med 1/3 marengs).
Sprøyt så små sirkler av deigen på et bakepapir, og stek på 160 grader i ca 7 min.

Hvit sjokolademousse:
85 g eggeplommer
85 g sukker
85 g fløte
3 plater gelantin
250 g hvit sjokolade, smeltet
5 dl fløte

Varm eggeplommer, sukker og fløte forsiktig til 82 grader, mens du rører godt hele tiden. Bløtlegg gelatinen, og vend den inn i kremen. Vend så inn den hvite sjokoladen.
Pisk fløten til krem, og vend kremen inn i sjokolademassen. Ha den ferdige kremen over i en sprøytepose og legg i kjøleskapet.
Legg en makron på tallerken og legg på en skje med sjokolademoussen og multer, legg en makron på toppen.


Kommentarer

Populære innlegg