Kylling Cordon bleu med pistasjnøtter
Oppskriften er hentet fra http://carlsbadcravings.com/pistachio-gruyere-chicken-cordon-bleu-creamy-honey-dijon-sauce/
Bildet er dessverre ikke så fint som i originaloppskriften, men det smakte veeeeldig godt.
Til 7 damer:
7 kyllingfileter
7 skiver hamburgerrygg
4 dl revet Gruyere ost
Pistasj panering
5 dl Pistachio nøtter med
skall
2,5 dl panko brødrasp
1 ts sitronpepper
2 ts tørket basilikum
1-2 hvitløks fedd
Følgende blandes i en egen bolle:
4 ss Dijon sennep
4 ss honning
4 ss olivenolje
Honning Dijon saus
1 charlottløk
1-2 hvitløksfedd
5 dl matfløte/kremfløte
2 ss maisenna
2 ss Dijon sennep
2 ss sterk sennep
4 ss honning
2 ts tørket basilikum
1 ts av hver: salt, paprika
1/4 ts pepper
Smak til med Hot saus
Ta skallet av pistasjenøttene og kjør nøttene i en
hurtigmixer. Bland med brødrasp og krydder i en bolle.
Mix sennep, honning og olivenolje i en separat bolle.
Legg kyllingfileten i en plastpose og bank den litt flat.
Legg på hamburgerskinken og topp med reven Gruyere ost og rull sammen. Fest med
coctailpinner.
Dypp kyllingrulladen i sennep/honning/olivenoljen og
deretter i pistajsenøttblandingen. Sørg for at den er dekket over alt.
Legg filetene på en bakepapirkledd stekeplate og bak i ovnen
ved 175 grader i 30-35 min.
Mix sammen ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp,
senk varmen og la den småkoke til den tykner.
Server med potetmos og smørdampet purre eller det du foretrekker av grønnsaker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar