Kamskjell med petit poise-puré, syltet delikatesseløk, syltet blomkål og mynteskum

Oppskriften er hentet fra Mat fra Norge nr. 2 2016.
Til 4 porsjoner trenger du:
4 ferske kamskjell
olje til steking
2 ss smør
litt sitronsaft
et lite dryss salt
Stek kamskjellene i olje i en glovarm panne. Når de blir brune, etter ca 20 sek, snur du dem og hiver oppi litt smør. Øs over smøret og trekk pannen til side. Kamskjell skal ha en litt rå kjerne, men være gjennomvarmt. Drypp over litt sitronsaft og ha på bitte litt salt.

Petit pois-puré:
200 g petit poise (små grønne erter) og litt salt.
Blansjer ertene lett til de er varme, og kjør dem så i en kjøkkenmaskin. Kjør ganske lenge til puréen er helt glatt. Smak til med salt.

Mynteskum:
50 g mynteblader
2 dl melk
salt
Kjør melk, mynte og et lite dryss salt i en kjøkkemaskin til melken skummer og får en fin grønn farge. Den oksiderer raskt, og må serveres så fort som mulig.

Syltet delikatesseløk/blomkål:
100 g vann
100 g hvitvinseddik
100 g sukker
4-5 delikatesseløk, skrelte
Kok opp alle ingrediensene, og hell over delikatesseløken. La løken stå minst en time i laken før servering, helt natten over. Du må lage samme laken til syltet blomkål, men der må det også tilsettes 1 gram safran eller gurkemeie for å få den fine gulfargen.

Kommentarer

Populære innlegg