Epleroser med vaniljekrem

Oppskriften på epleroser er satt sammen av forskjellige oppskrifter på nettet. Steketiden varier fra 15-20 og 40-45 min. Her må du prøve deg frem: http://www.tosimplyinspire.com/apple-rose-puffed-pastries.html https://coop.no/extra/mat--trender/slik-lager-du-epleroser/

Vaniljekrem:
1 vaniljestang
 4 dl melk
 6 eggeplommer
 1/2 dl sukker
 1-2 ss maisenna
 eventuelt pisket krem

Ha melk, sukker, eggeplommer og maisenna i en tykkbunnet kjele. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha frøene oppi kjelen. Visp sammen. Varm forsiktig opp til kokepunktet under omrøring til kremen begynner å tykne. Kremen skal ikke koke.

Avkjøl i kaldt vannbad. Kan eventuelt blandes med stivpisket kremfløte.

Epleroser:
2-3 røde epler
1 sitron
1 egg
2 plater frossen butterdeig
8 ss sukker
2 ss kanel

Kok opp en kjele med vann og sitronsaft. Skjær eplene i tynne, tynne skiver. Ha epleskivene i vannet og sett på lokk og slå av varmen. La de dampe et minutt eller til de er myke. Ha epleskivene over på tørkepapir for å avkjøles og tørke.
Kjevle platene med butterdeig til en passe tynn leiv, ca 15 x 30 cm. Smør leiven med egg og strø over sukker og kanel og skjær hver plate i strimler på 2,5 cm.
Plasser 9-11 epleskiver overlappende hverandre på den ene halvdelen av strimlet og brett den andre halvdelen over, men epleskivene skal stikke opp over deigen.


Sett eplerosene i en muffinsform. Strø over litt sukker. Stek i 40-45 min ved 190 grader. Følg med, hvis rosene begynner å bli veldig stekt i kantene, legg over litt aluminiumsfolie.


Rosene avkjøles noe. Dryss over melis før servering.

Kommentarer

Populære innlegg