Bakt torsk

Bakt torsk med karamellisert sellerikrem, grillet hjertesalat, ryøkt rødløk og blåskjell beurre blanc
Oppskriften er hentet fra Mat fra Norge nr 2 2016.

600 g torskefilet, skinn og beinfri
salt og pepper etter smak
Sett stekovnen på 50 grader. Del opp torskefilet i passe serveringsstykker, og ha på salt og pepper. Bak i ovnen til den når 41 grader. La den ligge litt før du serverer den.

Karamellisert sellerikrem: 
1 sellerirot
50 g smør
4 dl helmelk
salt, sitron
Kutt sellerien i terninger og sviss den i en glovarm kjele til den blir brun og nesten brent i kantene. Tilsett smøret og melken og kok til sellerien blir mør.
Kjøres i en kjøkkenmaskin til en helt glatt og fin krem. Smak til med salt og sitron.

Røkt rødløk:
1 rødløk
olivenolje
salt
Kutt løken i båter og riv de fra hverandre. Legg båtene i en bolle og trekk over platsfolie. Bruk en røkemaskin og legg røret ned i bollen. Røyk løken i 20 minutter. Her kan du også bruke en liten røykeovn. Vakumer løken og damp den til den blir mør.

Blåskjell beurre blanc:
2 dl blåskjellkraft
50-100 g smør
sitronsaft
Reduser kraften til den får en sterk og kraftig smak, og pisk så inn smøret over varmen. Du må smake på sausen hele veien for ikke å tilsette for mye smør. Det skal være en mild og fin blåskjellsmak. Smak til med litt sitron hvis det trengs.

Hjertesalaten stekes lett i smør.



Kommentarer

Populære innlegg