Steinbitt med jordskokkpuré og basilikumsaus

Basilikumsaus:
2 dl eplemost
2 dl hvitvin
en skvett tørr vermouth
5 dl fiskekraft
2 dl fløte
Smør
Salt og pepper
1 potte basilikum
1/2 sitron
Eplemost, hvitvin, vermouth og fiskekraft kokes inn til det halve. Spes med fløte og en smørklatt. Kryst i 1/2 sitron. Smak til med salt og pepper. Kjøres i en food prosessor med basilikum like før den skal brukes.

Jordskokkpuré (nok til 7 personer til forrett)
500 g jordskokk
2-3 dl fløte
En god klatt smør
salt og nykværnet pepper
Skrell  jordskokkeneog skjær i biter. Kokes møre og moses med en stavmikser. Spe med fløte og smak til med salt og pepper.

Steinbitt:
Beregn 100 g fisk pr person.
Del fisken i skiver og stek forsiktig i smør.

Kommentarer

Populære innlegg