Reinsdyrbiff med tyttebærtrekte pærer og hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter
Beregn 1 stor, fast potet pr person,
Smør
Reven ost
Salt og pepper
Skrell potetene og skjær av litt så de ligger støtt. Skjæres i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen. Sett de i en smurt ildfast form. Pensle dem med smør. Strø over salt og pepper og reven ost. Stekes på 225 grader i ca 1 time, avhengig av størrelse.

Tyttebærtrekte pærer:
Beregn en halv pære pr person.
2 ss tyttebær røres ut i vann til å trekke pærene i. Dette kokes opp. La halve, skrelte pærer trekke forsiktig i vannet før de avkjøles i laken.

Brimis viltsaus
2 ss demerasukker
2 ss viltfond
1/2 l vann
3 ss bringebæreddik
3 dl fløte
2 ss rømme
Smør
Salt
Brun sukkeret i stekepanne på middels varme. Ikke rør i sukkeret mens det smelter. Ha i bringebæreddik og kok sammen til en sirup. Ha i viltkraft, fløte og rømme. Kokes inn. En stor klatt smør og salt tas i til slutt.

Steking av biff
Beregn 150 g biff pr person
Biffene stekes raskt på begge sider i en god, varm stekepanne. Stekes i en blanding av klaret smør og olje. Biffene skal så vekselvis hvile og steikes i ovn på 225 grader, dvs hvile 3-4 min, steke 3-4 min, hvile 3-4 min og steke 3-4 min. La de hvile før servering. Krydres med grovt salt og brent  pepper.



Kommentarer

Populære innlegg