Grillet gravlaks med lun mandepotetsalat og aspargesbønner
Oppskriften er hentet fra Godfisk.
Til 4 personer trenger du:
600 g gravlaks (røkelaks går også utmerket)
400 g cherrytomater
Potetsalat
3 stk eggeplommer
1 knivsodd salt
1 ts hvitvinseddik
1 dl olje
1/2 ss sukker
1 ss sennep
1/2 ts pepper, grovmalt
2 ss frisk dill
1 kg mandelpoteter
Skjær gravlaks i serveringsstykker. Pensle med olje og grill i ca 1 min på hver side. Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.
Potetsalat:
La eggeplommene bli romtemperert. Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver. Bland salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones. Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill. Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.
Salat med aspargesbønner, reddik og alfaspirer
200 g aspargesbønner
8 stk reddiker
1 dl alfaspirer
2 ss olivenolje
salt og pepper
Kok aspargesbønnene i vann i ca 1 min og skyll dem deretter i kaldt vann. Skjær reddiker i tynne skriver og bland med aspargesbønner og alfaspirer. Drypp over olivenolje, og dryss med salt og peper.
Til 4 personer trenger du:
600 g gravlaks (røkelaks går også utmerket)
400 g cherrytomater
Potetsalat
3 stk eggeplommer
1 knivsodd salt
1 ts hvitvinseddik
1 dl olje
1/2 ss sukker
1 ss sennep
1/2 ts pepper, grovmalt
2 ss frisk dill
1 kg mandelpoteter
Skjær gravlaks i serveringsstykker. Pensle med olje og grill i ca 1 min på hver side. Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.
Potetsalat:
La eggeplommene bli romtemperert. Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver. Bland salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones. Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill. Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.
Salat med aspargesbønner, reddik og alfaspirer
200 g aspargesbønner
8 stk reddiker
1 dl alfaspirer
2 ss olivenolje
salt og pepper
Kok aspargesbønnene i vann i ca 1 min og skyll dem deretter i kaldt vann. Skjær reddiker i tynne skriver og bland med aspargesbønner og alfaspirer. Drypp over olivenolje, og dryss med salt og peper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar