Grillede blåskjell i urtesmør

Dette er Bent Stiansens oppskrift.

1 kg blåskjell
0,25 dl sitronsaft
0,5 dl hvitvin
75 g smør
1 fedd hvitløk
1 dl hakkede urter som persille, gressløk, estragon og dill
0,25 ss finkverernet, hvit pepper

Ta et stort ark med aluminiumsfolie og bredd det dobbelt og form det til en kurv. Ha skjellene i kurven sammen med sitronsaft og hvitvin. Kjør mykt smør i en foodprosessor sammen med hvitløk og alle urtene. Kjør sammen et et grønt smør. Legg smøret blant blåskjellene. Brett sammen kurven med al-folie slik at posen blir tett. Legg pakken på god varm grill og sett på lokket. Grill i fem-ti minutter til skjellene har åpnet seg og du har fått en aromatisk saus til blåskjellene. Bruker du grill uten lokk, trenger du 5 min lenger grilltid.

Server gjerne verdens beste focaccia til:

Oppskriften er hetet fra Stines hverdag.


Deig
1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke tørrgjær
2-3 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltørkede tomater


Oljeblanding
2 dl Extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt, gjerne fra saltkvern

Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete)
Finhakk tomatene og rør godt inn. 
Heves 1 time under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.
Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.
Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev en time til under tildekking.

Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.
Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en gylden skorpe.
La brødet hvile i 15 minutter før servering.

Kommentarer

Populære innlegg