Skogsoppsuppe med sitrontimian


Vin til: Markus Molitor 2014 Tørr Riesling

Til 4 middagsporsjoner:
500 g skogsopp; kantareller, steinsopp, liten fåresopp eller annen matsopp
200 g sjalottløk
3 fedd hvitløk
100 g smør
2 dl hvitvin
1/2 dl sherry
1 l kyllingkraft eller vann og 1 terning kyllingbuljong
2 ss maisenna
salt, pepper og litt sitronsaft
2 ss sitrontimian
3 dl pisket kremfløte

Rens soppen. Kutt den i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt smøret og fres løken i ett min. før du tilsetter soppen og freser den godt til all soppkraften er kokt inn. Tilsett hvitvin og sherry, kok opp og la koke i tre min. Så tilsettes kyllingkraft og la det hele småkoke i 15 min. Jevn suppen med litt maisenna utrørt i kaldt vann og smak til med salt, pepper, sitronsaft og hakket sitrontimian. Ved servering tilsettes den piskede fløten som vendes lett inn i supper.

Tips: Du kan tilsette terninger av kyllingbryst eller noen ristede scampi.

Kommentarer

Populære innlegg