Sitronmarinerte jordbær med mascarponekrem
Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
Du trenger til 4 personer
1 kurv jordbær
sukker etter smak
saft + revet skall av 1/2 - 1 sitron/lime/appelsin
eventuelt sitronmelisse eller mynte til pynt
Mascarponekrem
ca 1/2 boks mascarponeost (125 g)
ca 1 dl kremfløte
1/2 - 1 ss sukker
Vask sitrusfrukten og riv skallet med et zesterjern eller lignende. Bland skall og sukker. Ha vaskede, rensede jordbær i en bolle sammen med sitrussukkeret og press sitrusaften over. Vend bærene forsiktig. La bærene marineres en stund.
Bland mascarpone, kremfløte og litt sukker i en stor bolle og rør godt sammen. Pisk massen til krem med en mikser eller for hånd.
Anrett bær med en klatt mascarpone i posjonsskåler. Strø litt sitrusskall over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar