Pannestekt torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter

Pannestekt torsk med baconsjy, rosenkål og valnøtter
Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
Du trenger
600 g torskeloin
2 ss nøytral olje
1 ss smør
2 hvitløkfedd, knust
salt og pepper

Potet- og blomkålpuré
ca 400 g poteter, skrelt og i biter
1 blomkål i biter
melk
smør
salt og pepper

Baconsjy,
200 g bacon
100 g smør
1 liten sjalottløk, finhakket
1 1/2 ss soyasaus
1-2 ss sitronsaft (smak til)
2 ss hakkede valnøtter
hakket gressløk

Rosenkål
250 g rosenkål
litt vann
1 ss smør
salt

Start med potet- og blomkålpuréen. Skrell og skyll potetene, og del dem opp i  biter. Rens blomkålen og del opp i  biter (også stilken), og legg det i en kjele sammen med potetene. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre,  ca. 20 minutter. Hell av vannet,  la grønnsakene stå å dampe på lav temperatur et par minutter til alt vannet er fordampet. Mos potet og blomkålen. Tilsett smøret og deretter litt melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Torsken deles i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la  ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet  og tørk  med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med  salt og  nykvernet sort pepper. Stek torsken med skinnsiden ned sammen med hvitløksfeddene i nøytral olje i 5-6 minutter til fisken er nesten gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør, snu fiskestykkene forsiktig og stek dem videre i ca. ett minutt. Drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

Smelt smøret i en kjele og la det småputre ca. 15 minutter. Fjern skummet som danner seg på toppen. Smøret blir etterhvert brunt. Stek baconet sprøtt, og la valnøttene surre med det siste minuttet. Tilsett baconblandingen i smøret rett før servering sammen med sjalottløken. Smak til med soyasus og sitronsaft. Helt til slutt tilsettes den finsnittede gressløken.

Rens rosenkålen. Ha litt lettsaltet vann i en kjele og kok opp. Ha rosenkålen oppi det kokende vannet sammen med en klatt smør, og damp rosenkålen i 7-9 minutter på middels varme, til den er mør. Hell av restvannet.

Kommentarer

Populære innlegg