Ovnsbakt skrei med chorizo og potetpuré

Oppskriften er hentet fra Godfisk
Til 4 personer trenger du:
800 g skreifilet uten skinn og bein
1 l vann
0,5 dl salt
1 stk granateple
1 ss frisk bladpersille
1 stk. chorizpopølse
olje

Potetpuré
800 g mandelpotet
2 dl melk
2 ss smør
salt og pepper

Tilbehør
Sukkererter


Sett stekeovnen på 200 °C.
Skrap skinnet på skreien godt og skjær skreien i serveringsstykker.
Bland vann og salt, legg i skreistykkene og la dem ligge i 15 minutter. Ta dem opp og tørk godt med tørkepapir.
Brun skreien med skinnsiden ned i en stekepanne med olje i ca. 2 minutter.
Legg stykkene over på et stekebrett med skinnsiden opp og etterstek i stekeovnen til skreien er akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter.
Skjær chorizopølse i små terninger, og stek dem gylne og sprø i stekepanne.
Ta kjernene ut av granateple og rør dem inn med chorizoterningene sammen med finhakket persille.

Potetpuré
Skrell potet, skjær dem i terninger og kok dem møre i usaltet vann.
Hell av kokevannet og la potetterningene dampe fra seg til de er helt tørre.
Mos dem godt og spe med melk til en fin konsistens. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.

Server skrei på en seng av potetpuré med chorizo, granateple og sukkererter ved siden av.

Kommentarer

Populære innlegg