limoncello tiramisu

Dette er en himmelsk god dessert!
Oppskriften er hentet fra Det søte liv

Til 6 posjoner trenger du:
Sitronsirup:
2,25 dl Limoncello sitronlikør
2,25 dl vann
1 dl sukker
2 dl presset sitronsaft

Kjeks:
40 savoiardi (italiensk fingerkjeks)

Mascarpone- og sitronkrem:
3,5 dl kremfløte
1 dl melis
450 g mascarponeost
300 g Lemon Curd (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)

Pynt:
100 Lemon curd
Mandelflak

Bruker du hjemmelaget lemon curd, bør du lage den klar dagen før.
Lemon curd:
4 eggeplommer
150 g sukker
120 g presset sitronsaft
revet skall av 2 sitroner
100 g smør

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp sitgronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete (minst 20 min). Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Den vil da tykne og bli mer kremete.

Sitronsirup:
Varm opp ingrediensene i en kjele så sukkeret smelter. Ta kjelen av platen.

Mascarpone- og sitronkrem:
Pisk kremfløten til krem. Pisk deretter kremen sammen med melis, mascarpone og Lemon curd til en deilig mascarponekrem med sitronsmak.

Dypp kjeksen i sitronsirupen og legg i bunnen av en stor bolle eller posjonsskåler. Legg på et lag mascarponekrem. Deretter et nytt lag med bløtede kjeks og fortsett slik lagvis til du når toppen av dessertskålen. Pynt med litt lemon curd og mandelflak. La desserten stå i et par timer før servering.

Kommentarer

Populære innlegg