Laksefilet bakt med koriander, lime og ingefær og marinerte thaigrønnsaker


Vin til denne retten: Deux Roches 2013 Macon-Villages

Til 4 trenger du:
800 g laksefilet
salt og pepper
1 lime, revet skall og saften av den
40 g ingefærrot
1 chili
1 fedd hvitløk
1/2 potte koriander
2 ts sesamolje
2 ss fishsauce
1/2 dl olivenolje

Marinerte thaigrønnsaker:
1 gulrot
1 hard mango
1 rødløk
100 g kål
1 bunt vårløk
1 stilk stangselleri
1/4 agurk
1 potte koriander

Marinade:
1 dl klar 7% eddik
1 dl sukker
1 dl vann
5 skiver ingefærrot
1 sitrongress
1 chili
2 ss fishsauce
2 ts sesamolje

Marinerte thaigrønnsaker:
Lag marinaden først. Kok opp eddik, sukker, vann, ingefærrot, hakket sitrongress og skivet chili. Smak til med fishsauce og sesamolje. Hold dressingen varm. Rens alle grønnsakene og skjær dem i tynne strimler. Ha dem i en bolle og sil over den varme marinaden. Bland godt og dryss på grovhakket koriander. La grønnsakene marinere i 20 min. før de spises.

Fjern skinn og ben på laksefileten og del den i fire like store stykker. Ha på litt salt og pepper. Riv skallet av limen og ha det i en bolle sammen med saften av den. Skrell ingefæren og skjær den i tynne strimler. Ha den i bollen sammen med finskåret chili, hakket koriander, hakket hvitløk, sesamolje, fishsauce og olivenolje. Alt blandes sammen, og laksen vendes i marinaden. Legg laksen i et ildfast fat og hell på resten av marinaden. Sett fatet inn i varm ovn ved 180 grader og bak i syv minutter. Serveres med ris, thaigrønnsaker og den sausen som er i formen.

Kommentarer

Populære innlegg