Kremet jordskokksuppe med sprøstekt tind spekeskinke

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
Forrett til 6 personer:
ca 500 g jordskokker
2 sjalottløk, finhakket
2-3 hvitløksfedd, finhakket
smør til steking
1/2 dl hvitvin
2,5 dl god kyllingkraft
5,5 dl melk
1,5 dl kremfløte
1/2 sitron, saften
olje til steking av jordskokkchipsen
salt og pepper

Garnityr og tilbehør
Jordskokkchips
1 pakke Tind godt modna spekeskinke, sprøstekt
(sitron)timian
litt god olivenolje
brød/eller krutonger

Fres løk og hvitløk i smøret, til løken er blank og myk. Skrell ca. 400 gram av jordskokkene, skjær dem opp i jevnstore biter, og la dem surre med. Tilsett hvitvinen og la det nesten koke inn, og tilsett deretter kraft, melk, fløte. La det koke til jordskokkene er møre. Når jordskokkene er ferdig kokte kjører du suppen jevn med en stavmikser eller foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Mens suppen koker sprøstekes spekeskinken. Legg skinkeskivene på et bakepapirkledd stekebrett og stek det ved 180 grader i 5-10 minutter, til skinkeskivene er sprø. Legg skivene deretter på litt kjøkkenpapir frem til de skal serveres. Skjær resten av jordskokkene i tynne skiver, og sprøstek dem i litt olje. La jordskokkchipsen renne av på litt kjøkkenpapir, og strø litt flaksalt over.

Server suppen med jordskokkchipsen, sprøstekt spekeskinke og krutonger/brød. Drypp litt god olivenolje over suppen.

Kommentarer

Populære innlegg