Secondo: Kalv med risoni og basilikumolje


Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
Oppskriften er for to personer:
2 kalveschnitzler a ca 200 gram, flatbanket
2 skiver parmaskinke
salvieblader eller basilikum
salt og pepper
ca 2,5 dl risoni (event. annen pasta)
5 dl vann
1 kyllingbulljongterning
en neve soltørkede tomater, finhakket
noen blader basilikum, finsnittet
en neve frisk basilkum
god olivenolje
en liten neve pinjekjerner, ristet

Kok risonien i vannet tilsatt buljonterning til risonien er al dente.  Tøm av restvann og tilsett soltørkede tomater og basilikum.

Bank kjøttet flatt til det er ca 1/2 cm tykt.  Legg gjerne matpapir eller plast over kjøttet før du begynner å banke. Fordel 3-4 salvieblader oppå kjøttstykket, krydre med nykvernet sort pepper, legg parmaskinken over og fest med tannstikker. Stek kjøttet i smør i varm panne, i ca 1/2-1 minutt på hver side til du har fått en fin stekeskorpe på begge sider. Stek skinkesiden først. La kjøttet hvile et par minutter før servering.

Kjør basilikumbladene og en god olivenolje raskt med en stavmikser eller lignende, til du får ønsket konsistens på basilikumoljen.

Kommentarer

Populære innlegg