Eton mess - pikekyss, fløtekrem og bær

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.

Til 4 porsjoner trenger du:

Pikekyss:
2 eggehviter
125 g sukker

Eton Mess
8-12 pikekyss
3 dl kremfløte
sukker
1 lime, finrevet skall
300 g friske bringebær eller jordbær

Pikekyss:
Skill eggene, pass på at det ikke blir noe plomme i eggehviten. Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett halparten av sukkeret og fortsett piskingen til blanding blir enda litt stivere. Deretter tilsettes resten av sukkeret, litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca ytterligere 5 min.
Sprøyt marengsen i små topper på bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 100 grader varmluft i 1 - 1 1/2 time til marengsen er crispy utenpå. Skru av ovnen og la stekebrettene stå i ovnen med døren igjen til den er helt avkjølt. Marengsen kan gjerne stekes dagesvis før den skal brukes.

Rør ca halvparten av bærene raskt sammen med litt sukker. Legg den andre halvparten til side. Vask limen og riv skallet med et fin zesterjern eller lignende. Rør limeskallet sammen med ca 1 ts sukker.
Pisk kremen stiv sammen med ca 1 ts sukker. Smuldre marengsen grovt.
Rett før servering fordeler du rørte bært, fløtekrem, marengs og hele bær lagvis i en stor serveringsbolle eller i porsjonsskåler. Topp desserten med noen hele bær og dryss litt av limesukkeret over.

Kommentarer

Populære innlegg