Chili- og hvitløksgratinert kongekrabbe

Chili- og hvitløksgratinert kongekrabbe
Oppskriften er hentet fra Trines matblogg/Stiansen inviterer til fest.
Til 4 personer trenger du:
1,2 kg kongekrabbe
2 dl olivenolje
1/2 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss limesaft

Søt soyasaus
1,5 dl Ketjap Manis
1/2 lime, saften og revet skall
1 ts revet frisk ingefær
1 ts finhakket chili
1 ss hakket koriander
1 ts finhakket hvitløk
1 ts sesamolje
Ris

Del krabben i ca 10 cm lange biter som deles på langs. Legges med skallsiden ned på et stekebrett. Bland olje, chili, hvitløk og limesaft og fordel marinaden over kongekrabben noen min. før den skal i stekovnen.
Bland alt til soyasausen og la den stå å trekke noen min. før servering.
Kongekrabben grilles ved ca 230 grader i 5-8 min. Serveres varm med søt soyasaus og ris til.
.

Kommentarer

Populære innlegg