Balsamico glaserte biffruller med duchessepoteter



Oppskriften (med modifikasjoner) er hentet fra Picture the Recipe

Til 6 personer trenger du:
1,2 kg mørbradbiff
salt og pepper
5 ss Worcestershire sause
krydder etter smak
2 ss oliven olje

Grønnsaksfylling:
1,5 gulrot
1,5 rød paprika
1/2 squash
5-6 vårløk
3 hvitløksfedd
2 ts italiensk urteblanding

Balsamicoglaze:
1 ss smør
3 ss finhakket sjalottløk
3/4 dl balsamico eddik
2 ss brunt sukker
1 dl kjøttkraft

Duchessepoteter:
1 kg egnede poteter
3 eggeplommer
3-4 ss fløte
litt salt
litt revet muskat
Litt smeltet smør til pensling

Skjær kjøttet i tynne skiver (ca 7 cm brede og 13-15 cm lange). Krydre skivene på begge sider med salt og pepper og Worchestershire saus. La trekke i minst 30 min.
Kutt grønnsakene i tyne strimler som er noe lengre enn bredden på kjøttskivene. Knus hvitløksfeddene.

Balsamicoglaze:
Smelt smøret i en kjele på middels varme. Tilsett sjalottløken og fres til myk og blank. Tilsett balsamicoeddiken, brunt sukker og kjøttkraften. Røres godt sammen. La småkoke til den er redusert til ca halvparten. Hell sausen i en bolle.

Ha olivenoljen i en pakke eller wokpanne, ha i hvitløken og fres i noen min. Ha i grønnsakene untatt vårløken og fres i 2-3 min. Krydre med italiensk urtekrydder og salt. Ha grønnsakene deretter i en bolle.

Legg grønnsaksblandingen og vårløken på kjøttstykkene og rull sammen. Fest med tannpriker uten smak. Biffrullene stekes i panne med skjøten ned. Steketid etter hvor mye stekt man ønsker kjøttet. Fjern tannpirker og server med balsamicoglazeen og Duchessepoteter.

Duchessepoteter:
Skrell potene, del dem i grove biter og kok dem møre i usaltet vann. La dem dampe seg skikkelig tørre.
Mos dem fint og pisk inn eggeplommene før du sper med fløte og rører inn salt og muskat. Mosen skal være temmelig tørr. Ha mosen i en sprøytepose og sprøyt noen pene klatter på bakepairkledd stekeplate. Pensle med smeltet smør og stek dem i ovn på 220 grader i drøyt fem minutter.

Kommentarer

Populære innlegg