Porsjerte egg, røkelaks, hollandaise og lakserogn

Du trenger:
1 egg pr person
1 skive brød pr person
litt salat,
røkelaks
lakserogn til pynt

Hollandise saus:
2-3 eggeplommer
100 g smør pr eggeplomme
2-3 ss saft fra sitron
salt og pepper
cayennepepper

Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.
Skill eggeplommene fra eggehviten og ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.
Kok opp en liten kjele med vann.
Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sek. med noen dråper vann i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.

Posjerte egg
En stor gryte med 1 liter vann, en visp, 1 ss salt, 1 ss hvitvinseddik, ferske egg. Du trenger også en kopp til å knekke eggene i.
Bland alt utenom egg i vannet og sett til koking. Knekk egget i koppen. Ikke kok mer enn 2 egg om gangen inntil du får teken på posjeringen.
Vannet må småkoke, visp det slik at du får god sirkulering på vannet. Hell egget i vannet i samme retning som vannet sirkulerer. La eggene ligge i vannet i ca 1 - 2 minutter, ta bort overflødig eggehvite med en skje. Posjer egget til eggehviten har satt seg. Fisk opp det posjerte egget fra vannet.

Brødskivene gnis inn med olivenolje og grill det i ovnen. Legg skivene på tallerker og legg litt salat, røkelaks og posjerte egg oppå skivene. Pynt med lakserogn og ha litt hollandise saus ved siden av brødskiven.

Kommentarer

Populære innlegg