Porsjerte egg, røkelaks, hollandaise og lakserogn
1 egg pr person
1 skive brød pr person
litt salat,
røkelaks
lakserogn til pynt
Hollandise saus:
2-3 eggeplommer
100 g smør pr eggeplomme
2-3 ss saft fra sitron
salt og pepper
cayennepepper
Klare smøret og sett til side. Bruk 100 gram smør pr eggeplomme.
Skill eggeplommene fra eggehviten og ha eggeplommene i en bolle som tåler varme.
Kok opp en liten kjele med vann.
Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sek. med noen dråper vann i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand. Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang. Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Posjerte egg
En stor gryte med 1 liter vann, en visp, 1 ss salt, 1 ss hvitvinseddik, ferske egg. Du trenger også en kopp til å knekke eggene i.
Bland alt utenom egg i vannet og sett til koking. Knekk egget i koppen. Ikke kok mer enn 2 egg om gangen inntil du får teken på posjeringen.
Vannet må småkoke, visp det slik at du får god sirkulering på vannet. Hell egget i vannet i samme retning som vannet sirkulerer. La eggene ligge i vannet i ca 1 - 2 minutter, ta bort overflødig eggehvite med en skje. Posjer egget til eggehviten har satt seg. Fisk opp det posjerte egget fra vannet.
Brødskivene gnis inn med olivenolje og grill det i ovnen. Legg skivene på tallerker og legg litt salat, røkelaks og posjerte egg oppå skivene. Pynt med lakserogn og ha litt hollandise saus ved siden av brødskiven.
Kommentarer
Legg inn en kommentar