Mango Delight

Til 8 glass trenger du:
Lag 1 - Pannacotta
4 dl fløte
60 g sukker
1 vaniljestang
2 1/2 plate gelantin

Lag 2 - Mangoterninger/puré
1 mango i puré
1 mango i biter
1 pl gelantin
25 g sukker

Lag 3 - Mango Mousse
2 mangoer (kuler + mango puré)
25 g sukker
3 1/2 plate gelantin
3 dl fløte - pisket

Mørk sjokolade og mynteblader til pynt.

Lag 1 - Pannacotta
Legg gelantinplatene til bløt i kaldt vann.
Fløte, sukker og den splittede vaniljestangen (frø + stang) i en kjele og var forsiktig opp til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av platen, tilsett gelantinen (kryst vekk så mye vann som mulig) og rør til gelantinen er oppløst.
Fjern vaniljestangen og la det hele avkjøles litt.
Legg glassene i vinkel (f.eks. ved hjelp av en eggekartong) og fordel pannacottamassen i glassene (ca 1/3 fulle). Avkjøles.

Lag 2 - Mango terninger / puré
Mangopuré: Skrell og del opp mangoen. Mos den til puré med en stavmikser eller lignende.
Kutt den andre mangoen i små terninger.
Ha mangopureen og mangobitene i en kjele. Tilsett sukker og varm det hele forsiktig opp inntil sukkeret er oppløst. Ta vekk fra platen.
Løs gelantinen opp i kaldt vann, klem ut vannet og smelt den i vannbad eller i mikoovn (ca 20 sek). Rør umiddelbart den oppløste gelantinen inn i mangoblandingen. Avkjøl noe.
Bruk en skje og legg mangoblandingen oppå pannacottaen i glassene. Avkjøl igjen.

Lag 3 - Mango Mousse
Lag 8 fine mangokuler med et kulejern og legg de til side. Lag mangopuré av resten. Ta 50 g av mangopureen i en kjele og tilsett sukker. Varm det hele forsiktig opp inntil sukkeret er oppløst. Ta vekk fra platen.
Løs gelantinen opp i kaldt vann, klem ut vannet og smelt den i vannbad eller i mikoovn (ca 20 sek). Rør den oppløste gelantinen umiddelbart inn i mangopureen. Tilsett ytterligere 200 g med mangopuré og bland godt. Bland så forsiktig inn den piskede kremen.
Ta mangomoussen i en sprøytepose og sprøyt et lag på toppen av glassene. Avkjøl igjen.

Lag pynt av smeltet sjokolade. Pynt med resten av mangopureen, mangokulene, sjokoladedekor og mynteblad.

Kommentarer

Populære innlegg