Frukter og bær i sauternesgelé

Oppskriften er hentet fra:
Til 4 personer
Vaniljemousse
4 dl melk
4 eggeplommer
2 ss maisennastivelse
1 vaniljestang
80 g sukker
3 dl pisket fløte

Frukter og bær
1/2 melon
2 appelsiner
2 modne pærer
1 mango
1 papaya
1 kurv bringebær
1 kurv blåbær (dyrkede, de farger ikke)
5 dl Sauternes
4 plater gelantin
24 blader sintronmelisse

Kok opp 3 dl melk med sukker og en delt vaniljestang hvor frøene er skrapet ut (både stangen og frøene skal brukes). Bland resten av melken, eggeplommene og maisennastivelsen og spe den varme melken opp i dette. Rør godt og hell blandingen tilbake i kjelen. Kok til kremen tykner. Ta den av platen og sil gjennom en sikt. Dryss litt sukker på toppen slik at det ikke blir snerk. Dekk med plast og sett til avkjøling i kjøleskapet. Ved servering, piskes fløten og blandes forsiktig med kald vaniljekrem. Legg en god skje i bunnen av serveringsglass/tallerken.

Rens alle fruktene og kutt dem i pene biter. Legg fruktene på toppen av vaniljemoussen slik at all moussen blir dekket av et fargerikt frukt- og bærteppe. Legg gelantinen i bløt i kaldt vann i tre minutter. Smelt den i 1 dl Sauternes. Når den er smeltet, tilsettes resten av av vinen. Avkjøl geleen i en bolle som står i isvann til geleen begynner å tykne litt. Legg gelé på all frukten og pynt med sitronmelisseblader. Sett tallerknene/glassene kaldt i kjøleskapet.

Kommentarer

Populære innlegg