Biff Wellington

Oppskriften er hentet fra minmiddag.no
Til 4 personer trenger du:
ca 800 g indre- eller ytrefilet (et helt og jevnt stykke)
sennep
ca 10 aromasopp
hvitløk
Parmaskinke
2-3 plater butterdeig
1 eggeplomme
salt og pepper

Hakk soppen i små biter og stek den i litt smør sammen med hakket hvitløk, til soppen får en fin farge.
Biffen må være romtemperert før du begynner. Stek hele stykket litt i smør i panna slik at det får en fin stekeskorpe. Husk å steke endene også. Stekes bare noen minutter. Legg kjøttet på en fjøl og smør det inn med sennep.
Legg parmaskinke tett i tett på en fjøl. Den skal overlappe og danne et felt som skal rulles rundt kjøttet. Det er viktig at parmaskinen har lange skiver, hvis ikke vil den ikke gå rundt hele kjøttet og det blir vanskelig å få det til å sitte. Fordel soppen utover parmaskinken. Deretter legges kjøttet midt på, og rull slik at parmaskinken med soppen danner et lag rundt kjøttet. Pass på at det sitter godt. Legg det deretter på et stor stykke plastfolie. og surr det sammen til en pølse. Det skal sitte stramt. Plastfolien bidrar til at det b lir lettere å få en fin form på den. Legg det så i kjøleskapet i minst 15 min. for at det skal få satt seg.

Imens gjør du klart butterdeigen som skal danne det siste laget. Du trenger 2-3 plater. Kjevle ut platene og overlappe der det skal skjøtes. Det bør være et stort felt, som vil gå 1,5 ganger rundt kjøttet. Ta kjøttet ut av kjøleskapet,ta av plasten og legg det på butterdeigen. Rull slik at det blir butterdeig rundt kjøttet og lag en skikkelig skjøt.  Legg den nå på et stort stykke plastfolie, og gjenta prosessen med å snurre stramt rundt og lage en pølse. Legg i kjøleskapet min 5 min.  Du kan gjøre klart dette i forveien, og ta ut før steking.
Stekes ved 200 grader i 35 min. Da er den rosa i midten.
Serveres med ønskede grønnsaker, lun potetsalat og rødvinssaus.


Lun potetsalat med ruccola
1/2 kg små poteter som mandel eller amadine
1 rød løk
1/2 pakke ruccola
10 soltørkede tomater
1 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
2 ss  balsamico eddik
salt og pepper

Vask potetene grundig, og kok dem med skallet på. Mens potetene koker forberedes resten av ingrediensene. Bruk bollen som du skal servere potetsalaten i og legg ruccola i bunnen. Deretter et lag med rød løk. Sett til side.
Blad olje, balsamico, hvitløk, salt og pepper i en kopp. Del de soltørkede tomatene i biter og ha de i også opp i koppen. Når potetene er ferdig kokt, deles potene raskt i to mens de er i kjelen. Tøm dem over i bollen. Varmen fra potetene vil bidra til at løken blir myk og bakes litt. Hell over oljeblandingen. Ikke rør i bollen. Legg på lokk eller tallerken så det holder seg lunt til du skal servere. Dersom det er lenge til servering, kan man legge et håndkle rundt bollen.

Rødvinssaus:
1 hakket sjalottløk
2 ss smør
1 dl rødvin
ca 2 dl kraft
1 ss soyasaus
salt og pepper

Surr hakket sjalottløk i litt smør til den er blank og bløt. Tilsett 1 dl rødvin og la det koke ett min. Tilsett så krafta fra kjøttet, ca 2 dl. La det koke i et par minutter. Tilsett så 2 ss soyasaus. Smak til med salt og pepper.

Kommentarer

Populære innlegg