Kongekrabbe og blomålpuré på en seng med grønnsaker a la Thai

Oppskriften er hentet fra Apéritif.

Til 4 personer trenger du:
2 klør rå kongekrabbe eller kokt
2 gulrøtter
1 nepe
1 fennikel
8 sukkererter

Thaidressing:
1 hel rød chili
1 hel kinahvitløk
5 cm fersk ingefær
2 dl olivenolje
1/2 dl soyasaus
1 ts brunt sukker
saft av 1 lime
hakket koriander

Blomkålpuré
1 blomkål
vann
3 dl fløte
1 lime, salt og cayennepepper

Grønnsaker kuttes i staver og blansjeres (gis et raskt oppkok) i rikelig med godt saltet vann. Ingrediensene til thai-dressingen has oppi en liten blender eller eller hakkes veldig smått. Vend dressingen inn i de blansjerte grønnsakene i en egen bolle rett før servering. 
Blomkålen deles og kokes mør i vann. Hell av vannet og tilsett fløten. Kok til fløten begynner å tykne. Kjør så til fin puré i blender. Smak til med litt presset lime, salt og cayannepepper.
Krabben:
Klipp opp skallet på krabbeklørne og ta ut det rå krabbekjøttet. Ta forsiktig ut platene i midten av hvert krabbestykke. Hvis rå krabbe, legg på ett bakepapir ha over litt olivenolje og salt. Bak i stekeovnen på 200 grader i ca 10 min.

Ha blomkålpureen på tallerker og legg på kongekrabbe og grønnsaker.
Pynt med en liten kvast koriander på toppen.

Kommentarer

Populære innlegg