Kjelår med ovnsbakte grønnsaker og mandelpotetpuré

Oppskriften er hentet fra Dinmat.no

Til tre posjoner trenger du:
1 lår av kje
2 kvaster frisk rosmarin
3 hvitløkbåter
3 ss smør
2 ss nøytral olje
salt og nykvernet pepper

Grønnsaker:
3 gulrøtter
250 g sellerirot
2 løk
1 kvast frisk rosmarin
3 hvitløkbåter
1 ss smør
1 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper

Mandelpotetpuré
600 g mandelpoteter
1 hvitløkbåt
3 ss smør
1,5 dl fløte
salt

Sett stekovnen på 150 grader.
Grønnsaker kuttes i biter og has over i en bolle sammen med hvitløksbåter med skall. Tilsett smør, rosmarin, salt og pepper. Bland dette godt. Sett til side.

Lag noen snitt i låret og putt inn finsnittet hvitløk og rosmarinstiler inn i snittene.
Brun låret i nøytral olje som tåler høy temperatur. Brunes på alle sider.
Legg låret på en rist over langpannen.
Ha smøret i pannen du stekte kjelåret i for å få ut all smak, la det blir nøttebrunt.
Krydre kjelåret med salt og pepper og hell stekesjyen over. Sett låret i ovnen på 150 grader.  Etter 15-20 min. legges grønnsakene oppi pannen som kjeet har ligget på rist over og ha risten med låret over. Stek videre i 15 min.
Steketid på låret: 30 - 40 min, ta ut låret og gjør et lite snitt med en kniv. Er kjøttsaften blank er det ferdig, er den rød må kjøttet stekes noe lengre.
Når kjøttet tas ut av ovnen, pakkes det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 30 min. Ovnen skrus opp på 180 grader og grønnsakene stekes videre til de får litt farge.

Mandelpotetpuré
Skrell potetene og ha de i en kjele. Ha en hel hvitløkbåt sammen med potetene under koking. Kokes til potetene er møre. Slå av kokevannet. Ha potetene tilbake på platen slik at det siste av kokevannet damper bort.
Mos potetene med en stapper, tilsett smøret og spe med fløten til ønsket konsistens. Ha saltet i til slutt.

Kommentarer

Populære innlegg