Bringebærsouffle med framboise likør

Oppskriften er hentet fra taste.com

Til 4 personer trenger du
300 g frossen bringebær
2 ss appelsinjuice
70 g sukker + litt til å strø i formene
50 g smør
50 g mel
4 eggehvitter
125 ml framboise likør
Litt melis til å sikte over souffleene
Vannilje eller hasselnøttis
Små ildfaste former (125 ml)

Ha bringebær, appelsinjuice og 1 ss sukker i en kjele. Sett platen på lav temperatur.
Rør til sukkeret er oppløst og bringebærene begynner å safte seg. Fjern fra varmen. Siles. Få mest mulig gjennom silen.

Forvarm ovnen til 200 grader. Sett bakeplaten inn samtidig slik at den er oppvarmet. Smør 4 ildfaste former med smeltet smør og strø i sukker. Sett til side.

Smelt smøret på høy varme og tilsett mel, rør godt for 1 minutt eller til det er godt blandet og bobler. Fjern fra varmen og tilsett bringebærmixen. Sett kjelen på varmen igjen og la det koke, mens du rører i 2 min eller til det begynner å koke og tykne. Fjern fra varmen igjen. Tilsett resten av sukkeret og rør til sukkeret er oppløst.

Stivpisk eggehvittene i en ren bolle. Fold eggehvittene med en skje, forsiktig inn i bringebærøren. Fordel røren i formene. Rengjør kantene på formene.

Sett inn formene på den varme bakeplaten og la stå i ovenen i 10 - 12 min.
Deretter settes formene på asjetter og melis siktes over. Serveres med iskrem og framboise likøren helles over den varme suffleen.

Kommentarer

Populære innlegg