Røkelaksmousse med urter og lodderogn

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Til 4 personer.Vi er veldig begeistret for Trines matblogg, så vi henter mange deilige oppskrifter hos henne. Tusen takk Trine.

Røkelaksmousse
ca 500 gram røkt laks
100-150 gram creme fraiche
1 dl kremfløte, stivpisket
1 gelatinplate + noen ss varmt vann
ca 2 ts chilisaus
finhakkede friske urter, som for eksempel basilikum, kjørvel og gressløk
1/4- 1/2 sitron, saften
(salt) og nykvernet pepper

Garnityr
Salatblader, rømme, lodderogn, friske urter og 1 baguett i skiver+ olivenolje og maldonsalt.

Legg gelatinplaten i kaldt vann i ca 10 minutter. Skjær 4 tynne og pene skiver røkelaks, pakk skivene inn i plast og oppbevar i kjøleskapet til du skal anrette forretten. Skjær resten av laksen i biter og ha i en foodprosessor med kniver sammen med creme fraiche. Kjør blandingen til laksen er så vidt most og du har en noenlunde jevn lakserøre. Stivpisk fløten og vend den forsiktig inn i lakseblandingen med en slikkepott. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør ut i litt varmt vann (så lite som mulig), til gelatinen er oppløst. La blandingen avkjøles litt, og vend den forsiktig inn i lakseblandingen med en slikkepott, til den er godt blandet. Smak til med chilisaus og nypresset sitronsaft. Tilsett  finhakkede urter, og eventuelt salt og pepper. Det er viktig at du smaker deg frem slik at du får en fin balanse mellom chilisausen og de friske krydderurtene. La røkelakskremen stå i kjøleskapet i minst et par timer før du skal servere forretten.

Skjær baguetten i skiver. Ringle over litt olivenolje og stek i stekepanne på middels varme til brødet er gyldent og sprøtt på begge sider. Strø litt maldonsalt over når brødet er ferdigstekt.

Kommentarer

Populære innlegg