Minipavlova med sitronkrem og friske bær

Deilig dessert, hentet fra Trines matblogg. Oppskriften er til 4 stk.
2 eggehviter
100 gram sukker

Sitronkrem og bær
ca 200 gram creme fraiche
1-2 ts sukker
ca 1 ss sitronsaft
skall av ca 1/2 sitron (økologisk er best)
friske bringebær og blåbær, eller andre bær etter smak
Sitronmelisse eller mynte til pynt (kan sløyfes)

Sett ovnen på varmluft, 120 grader.
Skill eggene, pass på at det ikke blir noe eggeplomme i hvittene. Pisk eggehvittene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til det blir stivt. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små reder (ca 8 cm i diameter, med en ekstra runde langs ytterkanten) på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes på 120 grader (varmluft) ca 50-60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir brent. Avkjøl på rist.

Vask sitronen, tørk med kjøkkepapir og riv skallet fin på et zesterjern eller lignende. Press deretter ut sitronsaften. Smak til creme fraiche med sukker og sitronsaft. Stivpisk blanding med en håndmikser eller stavmikser.

Rett før servering fordeles sitronkremen oppå minipavlovaene. Bærene has oppå kremen og litt rundt på tallerkenen. Strø over revent sitronskall og pynt med mynte eller sitronmelisse. Kan også drysses med melis.

Kommentarer

Populære innlegg