Sursøt gris

Oppskriften er hentet fra Hellstrøms bok Enkle og perfekte menyer. Oppskriften er beregnet på 2 personer. Retten ser litt kjedelig ut, men smaken er det ingen ting å utsette på. Pyntes kan den kanskje med litt grønt dryss.

1 dobbel svinekotelett med pusset ben (vi brukte svinefilet)
2 endiver
4 ss sukker
2 ss sherryeddik
1/2 rød chili
 saft av 1 citron
5 tråder safran
1 ts malt koriander
salt knust sort pepper
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss smør
1 ss olivenolje

Kotelettene eller svinefilet gnis inn med salt, knust sort pepper og hvitløk. Best resultat får du hvis dette gjøres en dag i forveien. Grill kotelettene på alle sider i en grillpanne. Reduser varmen noe og stek den ferdig.

Del endivene. Ha dem i en kasserolle og vend inn 2 ss sukker og saften fra citronen, blandes godt. Tilsett 2 ss vann og kok opp. La det koke i 5 min. Smelt 2ss sukker i en ny kjele og smelt til en lys karamell. Tilsett sherryeddik og la det koke nesten helt inn.
Sil kraften fra endivene og ha den over i sirupen. Tilsett chili, safra og koriander. Kok sausen inn til ca 1 dl. Tilsett 2 ss smør mens den koker. Visp inn 1 ss olivenolje og smak til med salt og kvernet pepper. Chilien kan tas ut når sausen er passe sterk. Når du smaker til sausen underveis, kan den virke litt ubestemmelig og d må du ikke la deg skremme av smaken. Den blir helt fortreffelig til svinekotelletten.

Kommentarer

Populære innlegg