Kamskjell Melba

Oppskriften er hentet fra Hellstrøms bok Enklere &perfekte menyer. Kamskjellen er gjemt under brødet. Det smakte nydelig og kan anbefales på det sterkeste. Ertepureen var helt perfekt tilbehør.
Til 4 personer trenger du:
6 rensede kamskjell, skåret i tynne skiver
4 løvtynne loffskiver (15 x 4 cm uten skorpe) Det er en fordel med daggammel loff. Vi brukte hele skiven og skar av skorpene.
200 grønne frosne erter
1 dl vann
1/2 ss pisket krem
1/2 ss olivenolje
karripulver
4 ss kokosmelk
saft av 1/2 lime
smør til steking
salt og pepper
kajennepepper
4 ss sort kaviar

Skjær kamskjellene i tynne skiver. Legg kamskjellene taksteinsvis på brødet.
Ertene kjøres sammen 1 dl kokende vann i en blender. Gni pureen gjennom en sikt (vi brukte en stavmikser). Varm den deretter i en kasserolle, tilsett pisket krem og smak pureen til med salt.
Stek kamskjellbrødet i smør med brødskiven ned i pannen. Dryss over litt salt og pepper på kamskjellene. (Vi vendte skiven slik at også kamskjellene fikk en liten tur i pannen). Rør litt karripulver ut i olivenoljen. Varm kokosmelken og smak den til med limesaft, salt og kajennepepper.

Anrett ertepureen på tallerken og kamskjellbrødet over. Pynt med en klatt sort rogn. Drypp karrioljen rundt det hele og deretter noen drypp kokosmelkblanding.
Nydelig!

Kommentarer

Populære innlegg