Sjøkreps med foccacia


2-3 sjøkreps pr person
1 sjalottløk
1/2 gulrot
1/2 liten fennikel
Usaltet smør
Strimlet estragon
Kjørvel
Maldon salt

Bruk kun halen på sjøkrepsen. Del sjøkrepshalene fra ryggen mot buken, men la skallet henge sammen. Fjern tarmen og brett ut som sommerfugl.
Skjær grønnsakene i brunoise (millimeter terninger). La de surre smør i en kasserolle. Legg på lokk og kok i ca 20 min. Rør om av og til. Stek krepsen i panne, men kun på skallsiden, 5 min. Spre blandingen på krepsen.

Beurre Blanc:
3 sjalottløk
1 1/2 dl hvitvin
1 dl hvitvinseddik
250g usaltet smør
salt og pepper
kajennepepper

Skrell og finhakk sjalottløk. Legg det i en kjele sammen med hvitvin og hvitvinseddik og gi et oppkok. Blandingen skal reduseres. Slå av kokeplaten og pisk inn små terninger smør. Smak til med salt og pepper og en klype kajennepepper. Sil sausen hvis du foretrekker å fjerne bitene av sjalottløk.

Legg varm kreps på varme tallerkener. Ha varn saus over. Dryss med estragon, kjørvel og salt.

Foccaciabrød
1/2 kg hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
1 ss honning
1/2  ss sukker
1/2  ss salt
ca 4 1/2 dl lunkent vann

Oljeblanding og topping
1 dl olivenoljer
1/2 ts rosmarin
1/2 ts timian
1/2 ts oregano
1/2 ts basilikum
soltørkede tomater
fingersalt

Sikt melet og gjær sammen 2 ganger - dette gjør at brødet blir mer luftig.
Bland mel, gjær, sukker, honning og salt og tilsett vannet. Rør alt sammen til en klissete deig.
Finhakk de soltørkede tomatene og rør det inn. Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time (gjerne over vannbad).
Lag oljeblandingen: ha oljen i en bolle, tilsett krydder og rør det sammen.
Legg bakepapir i en liten langpanne og hell den ferdighevede deigen i pannen og fordel utover.
Stikk fingertuppene i olje, og stikk hull i foccacian med fingrene. Skjær opp foccaciaen før steking, så kan man lett brekke av bitene etter steking. Da fordeler også oljen seg bedre inn i hele brødet og gjør det saftig og godt. Hell over oljeblandingen og dryss fingersalt over brødet. Stek brødet på 220 grader i ca 15 min til det har fått en brun og gyllen skorpe. La brødet hvile i 15 min. og brekk det opp før servering. Smaker best ferskt.

Kommentarer

Populære innlegg