Pannestekt breiflabb med tomatolje, spinat og ovnsbakt gulløye

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
400 gram breiflabbfilet, i porsjonsstykker
smør og olje til steking
1-2 hvitløksfedd
litt sitronsaft
salt og nykvernet sort pepper

Tomatolje
1/2-1 dl olivenolje
2-3 soltørkede tomater, i biter
1 plommetomat, flådd og delt i biter
1 ss pinjekjerner, ristet i tørr panne
litt frisk basilikum, finsnittet
salt og pepper

Ovnsbakte poteter
poteter, delt i to på langs (feks Gulløye)
olivenolje
maldonsalt

Spinaten
ca 200 gram (baby)spinat, renset og skylt
1 liten rødløk, i tynne båter
smør
salt og pepper
 
Begynn med potetene. Skrell eller vask potetene godt og del dem i to på langs. Legg potetene på bakepapirkledt stekebrett eller i en ildfast form, med snittsiden opp. Ringle over olivenolje og krydre med maldonsalt og eventuelt nykvernet sort pepper. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 30-40 minutter, til potetene er møre og fine. Snu potetene etter omtrent 15 minutter steketid. Steketiden vil variere etter bla størrelsen på potetene du benytter.
 
Bland sammen ingrediensene til tomatoljen. Smak til med salt og pepper.
Krydre fiskebitene med salt og pepper, og stek dem raskt på middels høy varme på begge sider i litt nøytral olje. La hvitløksfeddene steke med. Skru ned varmen, tilsett en skje smør i panna, og drypp litt sitronsaft over filetene og stek fisken ferdig, i ca 2-3 min på hver side. Øs gjerne litt av olje/smørblandingen over fisken underveis. Det er viktig å la fisken hvile i 4-5 min, etter at den er ferdigstekt, for da blir den saftigere.
Rens og skyll spinaten. Fres rødløken i litt smør, til den blir blank og myk. Tilsett spinaten og la den surre med til den såvidt faller sammen. Krydre med salt og pepper.
Anrett fisken oppå spinaten og drypp tomatoljen over. Server potetene som tilbehør


Kommentarer

Populære innlegg