Konjakk-fromasj med mango- og papyachutney


Konjakkfromasj:
7 stk gelantinplater
4 stk egg
125 g sukker
3 dl kremfløte
1 dl konjakk

Mango- og papyachutney:
1 ss smør
frøene fra 1/2 vaniljestang
1 ts rosepepper
1/2 finhakket rød chili
2 ss sukker
1 stk mango i små biter
1 stk papaya i små biter
1 dl hvitvin

Bløtlegg gelantinen i litt kaldt vann i 5 min. Pisk egg og sukker til eggedosis, stivpisk kremfløten og bland sammen. Klem forsiktig ut vannet av gelantinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende vann (ta kjelen av platen). Avkjøl blandingen. Rør inn konjakk, og hell blandingen i kremen i en tynn stråle mens du rører godt. Fordel i posjonsformer og la fromasjen stå kaldt noen timer før servering.
Fres rosepepper, vaniljefrø og chili i smør i ca 2 min. Tilsett sukker, mango og papaya. Hell på hvitvin og la det hele putre til frukten er myk og blank. TIlsett litt mer vin om nødvendig (det er det helt sikkert). Server konjakkfromasj med mango- og papayachutney ved siden av.

Kommentarer

Populære innlegg