Helstekt indrefilet av antilope
Det smakte fortreffelig med plommekompott som tilbehør.
Til 7-8 personer
ca 1400 g indrefilet av antilope
2 ts salt
1 ts pepper
7 ss frisk timian, gjerne blandet med kjørvel og persille
4 ss smør
Plommekompott
14 stk plommer
2 ts balsamicoeddik
4 ss brunt sukker
Potetmos:
11 stk poteter
4 ss smør
4 ss seterrømme
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss hakket frisk timian
1 stk purre
Sukkererter:
1 pakke sukkererter
smør til damping
Kantarellstuing:
450 g kantareller
3 sjalottløk
3 ss smør
1-2 hvitløksfedd
3 3/4 dl fløte
1 bunt frisk timian
salt og pepper
Gni indrefilet inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
Sett i steketermometer og stek på 125 grader til termometeret viser 62 grader. La den hvilke minst et kvarter før den skjæres i skiver.
Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
Ha i smør i en gryte og tilsett presset hvitløk, sjalottløk og kantareller og la det surre til de er møre. Tilsett fløte og kok inn til det tykner. Ha i timian og smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
Skjær det grønne av purren, ca 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purre og legg potetmos oppi denne.
Sukkerertene dampes raskt i smør rett før servering.
Til 7-8 personer
ca 1400 g indrefilet av antilope
2 ts salt
1 ts pepper
7 ss frisk timian, gjerne blandet med kjørvel og persille
4 ss smør
Plommekompott
14 stk plommer
2 ts balsamicoeddik
4 ss brunt sukker
Potetmos:
11 stk poteter
4 ss smør
4 ss seterrømme
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss hakket frisk timian
1 stk purre
Sukkererter:
1 pakke sukkererter
smør til damping
Kantarellstuing:
450 g kantareller
3 sjalottløk
3 ss smør
1-2 hvitløksfedd
3 3/4 dl fløte
1 bunt frisk timian
salt og pepper
Gni indrefilet inn med salt og pepper. Brun den fint rundt det hele i en stekepanne. Rull den i hakkede urter og legg den over i en ildfast form.
Sett i steketermometer og stek på 125 grader til termometeret viser 62 grader. La den hvilke minst et kvarter før den skjæres i skiver.
Rens plommer for stein og del i båter. Kok dem forsiktig opp med sukker, og smak kompotten til med balsamicoeddik.
Ha i smør i en gryte og tilsett presset hvitløk, sjalottløk og kantareller og la det surre til de er møre. Tilsett fløte og kok inn til det tykner. Ha i timian og smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos potetene og tilsett smør, rømme og krydder.
Skjær det grønne av purren, ca 15 cm langt. Kok det i 1 minutt. Lag en ring av purre og legg potetmos oppi denne.
Sukkerertene dampes raskt i smør rett før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar