Gåseleverfylt kyllingfilet

Bilde mangler dessverre. 6 stk kyllingfilet
ca. 200 g gåselever
6 skive spekeskinke
3 ss hakket frisk timian
salt og pepper

Søtpotetmos:
4 ½ stk søtpotet
3 ss smør
salt og nykvernet pepper

Eplespinat:
3 stk eple i biter
1 stk sjalottløk
2 ss smør
1 båt hvitløk
500 g frisk spinat
¼ ts revet muskatnøtt
grovmalt salt og pepper

Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med gåselever, frisk timian og et dryss med salt og pepper.
2. Surr en skive parmaskinke rundt hver filet. Legg dem over i en ildfast form og stek i ovn ved 180 °C i ca. 20 minutter.
3. Skrell og skjær potetene i biter. Kok dem møre i vann i 25 minutter. Hell av vannet, mos potetene og smak til med smør, salt og nykvernet pepper.
4. Fres eplebiter og finhakket sjalottløk lett i smør i en stekepanne med høye kanter. Sett hvitløkbåtene på en gaffel og gni dem inn i pannen noen ganger mens eplebitene freses. Skyll og rens spinaten og ha den i pannen. La spinaten dampe noen minutter til den synker sammen. Dryss over muskat og grovmalt salt og pepper.
Server fylt kyllingfilet med søtpotetmos og eplespinat.

Kommentarer

Populære innlegg