Bringebærterte med vaniljesaus

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
300 gram hvetemel
200 gram smør, i små terninger
100 gram melis
1 lite egg, sammenvispet
Smuldre mel, melis og smør. Tilsett egget og rør det godt inn, til du får en myk og litt fast deig. Form en avlang pølse som er omtrent like lang som paiformen du skal benytte og pakk deigen inn i plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet og la den hvile noen timer eller gjerne over natten.
Skjær tynne, jevne skiver av deigpølsen (på langs) og dekk bunnen i en smurt og strødd paiform, ca 26-28 cm i diameter. Deig som eventuelt blir til overs kan oppbevares i fryseren i inntil 3 uker.
Forstek tertebunnen ved 185 grader i ca 20 minutter, til tertebunnen er gylden i kantene. Sett til avkjøling på rist.

Bringebærfyll
400 gram bringebær (du kan fint benytte frosne)
ca 100 gram sukker
1/2 sitron, saft og skall
200-300 gram friske bringebær til pynt

Kok opp bringebær og sukker i en kjele. Vask sitronen og tørk den godt. Riv skallet ved hjelp av et zesterjern eller lignende (kun det gule). Ha sitronskallet og sitronsaften i kjelen, og la det koke i 20-30 minutter, til du har et tykt syltetøy. Avkjøl syltetøyet. Alternativt kan du benytte ferdigkjøpt syltetøy, men velg da en type med mindre sukkerinnhold.

Vaniljesaus
3 eggeplommer
2 ss sukker
2 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 dl kremfløte, stivpisket

Ha eggeplommer, sukker og 2 dl kremfløte i en tykkbunnet kjele og rør godt sammen. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut de sorte vaniljefrøene. Ha frøene og stangen i kjelen sammen med fløteblandingen. Varm opp på svak varme under stadig omrøring, til sausen tykner. Sausen må ikke koke, da vil den koagulere. Fjern vaniljestangen og avkjøl sausen. Når sausen er helt avkjølt vender du forsiktig inn den stivpiskede kremfløten. Alternativt kan du benytte ferdigkjøpt vaniljesaus, eventuelt tilsatt litt vaniljestang.

Kommentarer

Populære innlegg