Potetkake med røkt laks og lodderognkrem
Oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Se link for bedre bilde. Til fire personer trenger du:
1 eggeplomme
salt og pepper
Potetene kokes møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem forsiktig tørre. Mos potetene og tilsett creme fraiche, eggeplomme, og smak til med salt og pepper. Form to pletter, bruk gjerne metallringer hvis du har, og stek dem gyldne på begge sider. Bruk en teflonpanne og middels varme. Potetkakene kan forberedes på forhånd og varmes opp på stekebrett i stekovnen rett før servering.
Ved servering legges potetkakene på tallerken, legg så på et par salat/spinatblader og laksen. Strø over avokadoterninger. Ha på en raus klatt med lodderognkrem og dryss hakket vårløk og gressløk over.
Potetkaker
2-3 mandelpoteter
1 ss creme fraiche1 eggeplomme
salt og pepper
Lodderognkrem
3 ss creme fraiche
1-2 ss sort lodderogn
litt sitronsaft
salt og pepper
Dette røres sammen og smakes til med sitronsaft, salt og pepper.
«Topping»
3-6 salat- eller spinatblader
3-6 skiver røkelaks
1/2 avokado, i terninger
1 vårløk, i tynne skiver
gressløk, hakket
2-3 sitronbåter
Potetene kokes møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp dem forsiktig tørre. Mos potetene og tilsett creme fraiche, eggeplomme, og smak til med salt og pepper. Form to pletter, bruk gjerne metallringer hvis du har, og stek dem gyldne på begge sider. Bruk en teflonpanne og middels varme. Potetkakene kan forberedes på forhånd og varmes opp på stekebrett i stekovnen rett før servering.
Ved servering legges potetkakene på tallerken, legg så på et par salat/spinatblader og laksen. Strø over avokadoterninger. Ha på en raus klatt med lodderognkrem og dryss hakket vårløk og gressløk over.
Kommentarer
Legg inn en kommentar