Parmesangratinert kalvefilet

Oppskriften er hentet fra Stiansens kulinariske koffert. Oppskriften er til 4 personer. Det var litt utfordrende å kle kjøttet med den grønne basilikum/parmesanblandingen.

Parmesangratinert kalvefilet
600 g kalvefilet
salt og pepper
2 ss olivenolje
50 g smør
50 g revet parmesan
50 g fersk loff uten skorpe
1/2 potte frisk basilikum
1 fedd hvitløk

Auberginepurè
2 auberginer
4 ss smør
1 ts sitronsaft
salt og pepper

Hvitløkssjy
2 ss hakket charlotteløk
1 ss smør
1 dl hvitvin
6 dl kalvekraft (ev. okse)
20 hvitløksfedd
1 ss hakket timian
50 g smør
salt og pepper
litt sitronsaft

Start med gratineringen: Kjør smøret i foodprosessor med hvitløk og basilikum til smøret er grønt. Tilsett revet fersk parmesanost og skorpefri loff. Kjør til en jevn masse og kjevle det mellom to bakepapirer til en plate som er 2 mm tykk. Sett denne på kjøl eller frys slik at den stivner.

Auberginepurè: Bak auberginene i ovnen ved 220 grader i 1 time. Ta dem ut og del dem i to. Skrap ut det myke kjøttet og kjør med miksesstaven til en purè. Bland inn mykt smør, salt og pepper og smak til med sitronsaft. Hold varm til servering.

Kjøttet: Salte og pepre og brun det i olje. Stek det i ovn på 180 grader i ca 10 min. Dette kommer litt an på tykkelsen. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 15 min. Skjær strimler med parmesangratinering og dekk kjøttet med dette. Varm kjøttet i ovn ved 220 grader med grillfunksjonen på, slik at gratineringen smelter og blir svakt brun.
Ta ut og skjær i tykke skiver som anrettes på tallerken med auberginepurè.


Hvitløkssjy: Fres hakket løk med smør og ha på hvitvin og kalvekraft. Kok opp og ha i hele hvitløksfedd med skallet på. Kok kraften ned til 3 dl og smak til med timian, salt og pepperk. Pisk inn mykt smør og ha i litt sitronsaft. Serveres med hvitløksfeddene i.

Vi hadde også ovnsstekte potetbåter ved siden av. Auberginepureen synes vi ble litt kjedelig, en brokkolipurè hadde vært bedre og penere.






Kommentarer

Populære innlegg