Lam Prima Vera

Oppskriften er hentet fra Hellstrøm. Dessverre ingen bilder.
Lammekjøtt fra bog, ca 200 - 300 g pr personer
1 bunt mini gulrøtter
1 bunt grønne asparges
1-2 bunter små neper
4 minifennikler
Noen håndfuller sukkererter

4 minisquash
2 dl hvitvin
2 ss soyasaus
1/2 dl god olivenolje
2 ts worcestershire-saus
olje til steking
salt og kvernet pepper

Pesto:
1 potte basilikum
3 dl olivenolje
50 g pinjekjerner
25 g revet parmesant
3 -4 hvitløkfedd, hakket

Ha basilikum, olje og hakket hvitløk i en blender. Kjør på full hastighet. Oljen skal ikke bli varm. Tilsett pinjekjerner og pamesan. Hell pestoen i en boks og oppbevar kjølig.

Kutt kjøttet i 2 cm store terninger. Skrell gulrøtter, asparges og neper. Skjær grønnsakene i passende stykker. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stekes i varm stekepanne i flere omganger. Ha kjøttet over i en ildfast form.

Kok pannen ut med hvitvin, soyasaus og worcestershire og hell sjyen over kjøttet.  Bland alt godt sammen og sett formen i ovn ved 180 grader i 30 minutter. Stek grønnsakene raskt hver for seg og ha dem over i formen. Tilsett grønnsakene og la formen stå i 10 min til.

Bland inn 1/2 dl olivenolje og server lammet ned nykokt basmatiris og pestosaus. Stekte nypoteter kan også brukes istedenfor basmatiris.

Kommentarer

Populære innlegg