Karamellpudding med gløggkaviar, amarettokrem og brente mandler

Dette er den mest avanserte desserten vi har laget. Men veldig moro å få det til. Oppskriften er hentet fra en blad; Feelgood nr 4 2012. Gløggkaviaren ble laget ved hjelp av en tykk sprøyte og olje som ble frosset i et fat med høye kanter.

Karamellpudding
5 dl H-melk
90 g sukker
1 vaniljestang
4 egg

Kok opp melken med sukker og vaniljestang. La den stå og trekke i 15 min. Hell melken over eggene mens du pisker. Sil av og hell over i karamelliserte posjonsformer. Sett formene over på et brett med aluminiumsfolie over. Bak dem på 95 grader i ca 40 min eller til de har satt seg. Avkjøl.



Gløggkaviar:
5 dl rødvin
130 g sukker
1 appelsin
1 kanelstang
2 stk stjerneanis
5 stk nellikspikere
5 g agaragar
1 liter soyaolje
Hell oljen i et fat med høye kanter og sett den i fryseren. Skal bli stiv.
Ha rødvin, krydder, applersinzest av 1/2 appelsin og saft av en hel appelsin i en kasserolle. La det varmes opp på svak varme. La det trekke i 10 minutter før man skrur opp varmen og tilsetter agaragar. Pisk kraftig under koking (ca 2 min). Sil av og ha gløggen over på en middels stor sprøyte. Ta oljen ut av fryseren og bruk sprøyten til å dryppe små drypp i oljen. Er alt gjort riktig vil de forme seg til små kuler. Ta dem ut med en hullsleiv og skyll dem i rennende vann. Oppbevar dem i en liten bolle før bruk.
Amarettokrem
200 g Philadelphiaost
200 g kremfløte
80 g sukker
4 cl Amaretto
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk det luftig. Ha kremen over på en sprøytepose.

Sprø kjeksruller
40 g temperert smør
40 g sukker
20 g hvetemel
1 ss glukose
Bland sammen ingrediensene til en glatt masse og spre den over på et stekebrett med bakepapir. Stekes i ovn ved 190 grader til det er gyllent. Tas ut av ovnen og kutt rektangler som rulles til sylindere.

Brente mandler
50 g mandler
20 g sukker
Rist mandlene i en tørr panne på middels høy varme. Ha i sukker og karamelliser dem videre i panna. Avkjøl på en tallerken.

Montering:
Hvelv karamellpuddingene på tallerkener. Topp dem med gløggkaviaren. Fyll kjeksrullene med amarettokremen og legg ved siden av puddingen. Garnèr med litt brente mandler.

Kommentarer

Populære innlegg