Kamskjell med parmesanaioli

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Dessverre ingen bilder.
Kamskjell og tilbehør
2-3 kamskjell pr person
salt og pepper
småbladsalat
litt god olivenolje

Parmesanaioli
1 liten sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 egg + 3 eggeplommer
30-50 g parmesan, finrevet
2 dl solsikkeolje
3-4 ts vineddik
salt og pepper

Finhakk løk og hvitløk og ha i en foodprosessor sammen med egget, eggeplommene og vineddik. Kjøres til det får en kremaktig, luftig konsistens. Hell i oljen forsiktig i en tynn stråle mens maskinen går. Ha i finrevet parmesan til slutt, og kjør foodprosessoren litt til. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer vineddik. Rekker til 6 - 8 personer.

Tørk av kamskjellene med kjøkkenpapir. Stekes i solsikkeolje i maks 1,5 min i varm panne. Skjellene skal få en fin stekeskorpe. Snu kamskjellene og stekvidere i 1 min på lav varme. Krydre med salt og pepper.

Anrett kamskjellene på småbladsalat dryppet med din beste olivenolje. Drypp litt av parmesanaiolien over og server resten i en bolle ved siden av. Server godt brød ved siden av.

Kommentarer

Populære innlegg