Coppa di mascarpone alle pesche

Dessverre ingen bilder. Mascarpone og fersken
Du trenger
4 store, modne fersken
3/4 dl amaretto eller likør med appelsinsmak
1 ss sitronsaft, nypresset
250 g mascarpone
en snau dl sukker
2 1/2 dl kremfløte
7-8 amaretti, finknust
2 ss mandelflak, lett ristet.

Kok opp en kjele trekvart full med vann. Arbeid med en fersken om gangen: Legg ferskenen i vannet med hullsleiv og forvell i 30 sekunder. Ta den opp og legg den i en bolle med kaldt vann. Fortsett på samme måte med resten av ferskenene. Skjær forsiktig gjennom skinner på langs med en liten kniv. Dra skinnet av. Del frukten i to, ta ut steinen og skjær kjøttet i tynne båter. Legg den i en bolle og tilsett likør og sitronsaft. Vend på båtene, slik at alt blir dekket.

Pisk sammen mascarpone og sukker i en stor bolle til det er luftig og godt blandet. Pisk fløten i en kald bolle. Vend kremen inn i mascarponen med en slikkepott til det så vidt er blandet. Øs halvparten av kremblandingen opp i dessertglass. Legg fersken på og dryss amaretti over. Øs resten av kremblandingen på toppen. Dekk til og avkjøl godt.
Dryss mandler over rett før servering.

Kommentarer

Populære innlegg