Appelsiner med pasjonsfruktsirup og softis

Oppskriften er hentet fra Lise Finckenhagen - Fredag hele uka. Her skal jeg si vi fikk ristet oss. Softisen er laget etter NRK Newton - metoden.
Til 4 personer trenger du:
4-6 røde appelsiner eller vanlige appelsiner
4 pasjonsfrukter
75 g sukker
3/4 dl vann
5 hele kardemommekapsler

Newtons softis:
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl melk
1/2 ts vaniljesukker
1/2 dl sukker

2 solide fryseposer
ca 25 isbiter
ca 20 ss salt

Skbrubb en av appelsinene godt under varmt vann. Bruk en potetskreller og skrell av det ytterste oransje skallet. Skjær i tynne strimler. Ha strimlene i en liten kasserolle og hell over kaldt vann til det dekker. Kok opp og hell av vannet.
Del pasjonsfruktene og skrap ut fruktkjøttet i en liten kasserolle. Tilsett sukker, vann og kardemommekapslene. Kok opp og la sirupen småkoke i 5 min. Tilsett appelsinskallstrimlene og avkjøl sirupen.
Skrell resten av appelsinene med en skarp kniv. Begynn med å skjære av topp og bunn, og skjær av skallet på sidene mens du følger appelsinens form. Alt det hvite skal skjæres av. Skjær appelsinene i skiver og legg dem pent opp på tallerkener. Fordel pasjonsfruktsirupen over.

Bland alle ingredienser til softisen i en av fryseposene. La det være litt luft i posen og lukk den godt igjen. Legg isbitene i den andre posen og tilsett saltet. Legg posen med fløtemelkblandingen over i posen med sibitene og lukk den godt. Pakk posene inn i et kjøkkenhåndkle og rist i ca 10 minutter, eller til melk/fløteblandingen har blitt til myk is. Klipp opp posen med is/saltblandingen og ta ut posen med softis. Åpne forsiktig og fordel softisen over appelsinblandingen. Vær litt forsiktig, husk det er masse rester av saltvann på posen. Skyll eventuelt posen i iskaldt vann før du åpner den.

Kommentarer

Populære innlegg