Tilslørte bondepiker med eplesirup

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg.
Eplesirup: 3 ss sukker og 2 dl eplemos (eventuelt 1 dl eplemost + 1 dl eplebrennevin). Ha sukkeret i en stekepanne og la det smelte til det skifter farge og blir karamellisert. Pass på så ikke sukkeret blir brent. Tilsett eplemosten og rør godt sammen. La blandingen reduseres til du har ca 1/2 dl eplesirup. Ha den avkjølte sirupen på en lite glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet. Blandingen kan oppbevares i flere måneder, så lag like godt en stor porsjon.

Kjekssmuler: 6 usøtet havrekjeks, 2 ss sukker, 1 ss smør.
Kjeksen knuses og kjekssmulene blandes med sukker og smør i en stekepanne, rør med jevne mellomrom. Kjekssmulene skal bli gylne. La smulene avkjøles på litt kjøkkenpapir.

Stekte eplebåter: 2 epler, 2 ss sukker, 1 ss smør, 1 ts malt kanel.
Skrell eplene og stikk ut kjernehusene. Hvert eple deles i 8 båter. Ha sukkeret i en varm stekepanne og tilsett eplebåter, smør og kanel idet sukkeret begynner å smelte. Rør forsiktig og rist lett på pannen så eplene blir stekt på alle sider, ca 1 min. Skru av platen og la eplebåtene trekke i et par minutter til de er møre. Avkjøl.

Tilbehør: 4 kuler myk vaniljeis eller stivpisket creme fraiche.

Anrett desserten i glass eller skåler. Legg først kjekssmuler i bunnen, og legg eplebåter og iskrem lagvis med kjekssmuler mellomlagene. Topp med 1 - 2 ss eplesirup.

Kommentarer

Populære innlegg