Thailandske blåskjell

Oppskriften er hentet fra VG sine matsider. Oppskriften er beregnet på 2-3 personer
1 sjalottløk, finhakket
1 boks kokosmelk
1 ss karri-paste (kjøpes ferdig)
2 ss flytende kyllingkraft
1 stang sitrongress
Revet limeskall fra 1 lime
Saften av 1 lime
2 ss nam pla (Thailands saus på flaske)
3-4 limeblader
1 kilo blåskjell
2 ss frisk koriander, finhakket
2 ss peanøttolje

Stek sjalottløken blank i en kjele med litt peanøttolje.
Ha i kokosmelk, karripasta, kyllingkraft, sitrongress, limeskall, limesaft, nam pla og limeblader. La det koke i 10 minutter.
Ha i blåskjell, sett på lokk og la det dampe i ca. 5 minutter. Kast skjellene som ikke åpner seg. Fjern sitrongress og limeblader og server i skåler med litt finhakket koriander.

Kommentarer

Populære innlegg