Jordbærsuffle


Oppskrift fra weboppskrifter
1 ss smør
150 g jordbær
1 ss potetmel
2 + 1 ss sitronsaft
1/2 vaniljestang
3 eggehviter
5 ss sukker + litt ekstra til å dryss på suffleformene
flormelis til pynt

Smør 6 små suffléformer/ildfaste former (som hver kan inneholde 2 dl) med smør. Dryss de smurte formene med litt sukker i bunnen og rundt kanten.

Bland jordbærene og ha de i en gryte sammen med potetmel og halvparten av sitronsaften. Del vaniljestangen på langs og skrap ut kornene. Ha kornene og den delte vaniljestangen i gryten (den avgir nemlig stadig smak). Kok blandingen så den får en tykk konsistens og ta den av varmen.

Pisk egg, sukker og resten av sitronsaften til en luftig masse og ha denne massen forsiktig sammen med jordbærblandingen. Hell deretter straks sufflémassen i formene og bak i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter (eller til de hever og blir gylne på toppen).
Serveres med en gang.

Kommentarer

Populære innlegg